Известие

Collapse
No announcement yet.

Подмяна на предна емблема на 159

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Подмяна на предна емблема на 159

Откакто купих колата, се дразня от вида на емблемите. Реших да започна от предната. Поръчах си тази от eBay. Пристигна това:
    Click image for larger version

Name:	4.jpg
Views:	1
Size:	85.0 Килобайта
ID:	2439629Click image for larger version

Name:	IMG_3247.jpg
Size:	87.8 Килобайта
ID:	2439630Click image for larger version

Name:	IMG_3248.jpg
Size:	104.3 Килобайта
ID:	2439631
    Вероятно следващия път ще поръчам от китайски сайт, защото има и по-евтини. Не исках да поръчвам едновременно две емблеми, защото първо исках да видя с какво качество са - мен ме задоволява това, което получих.
    Демонтирах пластмасовия детайл, на който е залепена емблемата. Държи се от три гайки, но при мен две от гайките не се развиха, а тръгнаха направо с винтовете. Ако не се развиват едновременно има опасност детайлът да се спука!

Name:	3.jpg
Size:	92.8 Килобайта
ID:	2439632Click image for larger version

Name:	IMG_3250.jpg
Size:	88.1 Килобайта
ID:	2439633
    Необходими инструменти:
    Клещи, отвертка, клечки за уши и спирт:

Name:	1.jpg
Size:	87.4 Килобайта
ID:	2439634Click image for larger version

Name:	2.jpg
Size:	86.8 Килобайта
ID:	2439635
    С отвертка пробих в средата на старата емблема - малко под центъра й има джоб в пластмасовия детайл и няма опасност да го нараните. Леко поразкъсах емблемата и с клещите я отстраних напълно:

Name:	IMG_3251.jpg
Size:	87.4 Килобайта
ID:	2439636Click image for larger version

Name:	IMG_3253.jpg
Size:	90.8 Килобайта
ID:	2439637Click image for larger version

Name:	IMG_3254.jpg
Size:	86.0 Килобайта
ID:	2439638
    Остава малко от стария двойнозалепящ лист. Отсраних остатъците от него, а с клечките за уши, потопени в спирт, почистих лепилото.

Name:	IMG_3256.jpg
Size:	86.2 Килобайта
ID:	2439639Click image for larger version

Name:	IMG_3258.jpg
Size:	82.8 Килобайта
ID:	2439640
    В долния край на пласмасовия детайл има малък отвор, в който влиза дълго около два милиметра "палче" за да се осигури точното позициониране на детайлите един спрямо друг:

Name:	IMG_3260.jpg
Size:	84.2 Килобайта
ID:	2439641Click image for larger version

Name:	IMG_3263.jpg
Size:	94.6 Килобайта
ID:	2439642
    След това е лесно - отлепя се предпазното фолио от двойнозалепящото и емблемата се притиска към пласмасовия детайл, така че "палчето" да влезе в отвора:

Name:	IMG_3264.jpg
Size:	88.2 Килобайта
ID:	2439643Click image for larger version

Name:	IMG_3266.jpg
Size:	85.5 Килобайта
ID:	2439644
    Хубаво притискане на емблемата по цялата й площ, за да сме сигурни, че е залепнала добре и крайния резултат е:

Name:	IMG_3273.jpg
Size:	88.1 Килобайта
ID:	2439645
    Отне ми няколко пъти повече време да напиша тази тема, отколкото самата работа по подмяната
    Last edited by rossenvn; d.m.y г., 11:20.
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Ti - "новата" - 150 млади кончета и едно дърто магаре зад волана
    ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD - червен трактор - 105 одъртели коня и 1 кьопаво магаре зад волана

Много детайлно обяснение.
    Браво Колега, ще чакаме за задната
    Alfa Romeo 159 JTDm
    Alfa Romeo 155 TS

Comment

Роска, супер се е получило!
      Типо 1.4i.e. ex, Punto 1,9JTD. ex
      Alfa Romeo 156 2.0 The Precious!!!!!! ex
      Alfa Romeo 159 1.9 JTDm. ex Lancia Musa 1.4 16v Auto ex
      JEEP Grand Cherokee 2.7 CRD ex; BMW X3 3.0 Auto

Comment

аз го направих същото без свалям хромираната част. Директно с шилито. после почистих от лепилото и новата отгоре..
        Абсолютно същата купих 1към 1 с оригинала.

Някой знае ли с какво се чистят хроморанитр части. Тази на предната емблема и решетката. Само с моене не съава много добре.
        Last edited by valery_; d.m.y г., 19:50.

Comment

Точно тази вечер ги гледах моите че и двете са поизбледняли. Не са изчезнали съвсем, сменили са си цветовете просто вече.

Темата е супер полезна. Не ми е страшна смяната, въпроса е какви да се купят, така че да са хубави и да пасват точно.

Чакам отзиви и за задна на вагон.
          Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
          ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Comment

Първоначално публикувано от Yavor Покажи съобщение
            Точно тази вечер ги гледах моите че и двете са поизбледняли. Не са изчезнали съвсем, сменили са си цветовете просто вече.

Темата е супер полезна. Не ми е страшна смяната, въпроса е какви да се купят, така че да са хубави и да пасват точно.

Тази, която купих от посочения сайт пасна перфектно и ми изглежда като оригиналната. Колко ще издържи е друг въпрос. Задната мисля, че е същата? Знам, че има някои, при които с натискане на емблемата се отваря багажника, но там не знам как стои въпроса.
            Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Ti - "новата" - 150 млади кончета и едно дърто магаре зад волана
            ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD - червен трактор - 105 одъртели коня и 1 кьопаво магаре зад волана

Comment

http://www.aliexpress.com/item/2014-...268243368.html

Ето по-тънък вариант. Продават и черни. Мисля, че един колега преди време поръча от там, ама не каза дали са му харесали, или поне аз не помня.

Comment

Аз днес си поръчах 3 емблеми за по-малко от 10 долара (цветни) и след около месец , може би ще дам отзиви
                sigpicAlfa Romeo 159 2.4 JTDm 210 hp , no dpf & egr

Comment

като гледам смешните цени, май и аз ще си викна две емблеми, а и едно комплектче за капачките на джантите, защото на едните джанти, които купувах на есента, емблемите на капачките им са с по бледи цветове и ме дразнят.

Само после да ги премеря, ама мисля че са 56мм.

Comment

Ако някой прави поръчка за китайски емблеми и няма против бих искал и аз да се включа с 2-3 бр.
                    Предната съм я сменял с такава от 156 ца/китайска/, иска леко тунунгоиване но става и пасва без проблем.
                    Няма невъзможни неща,просто има недостатъчно финансиране.
                    156 1,8ТS-99 ......
                    EX
                    159 1,9 JTD-08

Comment

Първоначално публикувано от alex052 Покажи съобщение
                      Ако някой прави поръчка за китайски емблеми и няма против бих искал и аз да се включа с 2-3 бр.
                      Предната съм я сменял с такава от 156 ца/китайска/, иска леко тунунгоиване но става и пасва без проблем.
                      И аз бих искал 2- 3
                      Alfa Romeo 159 JTDm
                      Alfa Romeo 155 TS

Comment

Единствено ме спира да поръчам, че не може да се плаща с Пейпал. Мразя да плащам с картата директно и сигурно пак ще взема от eBay, въпреки значителната разлика в цената.

Comment

Аз ще поръчам утре като седна на компютъра си, че сега от таблета е тегаво...

Имаше един с лот 10 броя за няма 25 долара. 4-5 човека ще си ги разделим.

Най евтините

http://www.aliexpress.com/item/10pcs...268243391.html

Малко по скъпи, ама ми изглеждат по добри.

http://www.aliexpress.com/item/10pcs...231534697.html

Или тези

http://www.aliexpress.com/item/10pcs...034810275.html

Кажете ако имате предпочитания.

По 5 долара на кола ще дойде, което се е без пари.
                          Записвайте се!

До тука май сме трима.
                          Last edited by Yavor; d.m.y г., 18:43.

Comment

Първоначално публикувано от rossenvn Покажи съобщение
                            Единствено ме спира да поръчам, че не може да се плаща с Пейпал. Мразя да плащам с картата директно и сигурно пак ще взема от eBay, въпреки значителната разлика в цената.
                            За такива случаи си правиш още 1 банкова сметка с дебитна карта, като по нея превеждаш само парите , които ще ти трябват да платиш.
                            Недостатък е около 1 лв такса на месец, но ако се купуват често стоки от китайския ebay - aliexpress си струва.

---------- Post added at 18:43 ---------- Previous post was at 18:38 ----------

Аз ще поръчам утре като седна на компютъра си, че сега от таблета е тегаво...

Имаше един с лот 10 броя за няма 25 долара. 4-5 човека ще си ги разделим.

http://www.aliexpress.com/item/10pcs...231534697.html

По 5 долара на кола ще дойде, което се е без пари.
                            Записвайте се!

До тука май сме трима.
                            Ако е голям пакета или ако обявената стойност е над 15 евро/долара , или просто ако нямаш късмет - стоката ще отиде на митницата и там ще ти загубят няколко часа поне + 20% от сумата която си платил на китайците.
                            Моя пратка веднъж отиде на митницата хем беше наистина под 10 долара но просто пакета беше голям.
                            ...

Comment

Първоначално публикувано от rossenvn Покажи съобщение
                              Те са към Alibaba, няма проблем с тях, не само аз а и доста други хора поръчват постоянно разни глупости и не е имало проблеми. Освен компютъра ти да е заразен с някакъв keylogger, иначе не виждам как би могъл да изгориш като пазаруваш директно с картата.

Първоначално публикувано от Drag0 Покажи съобщение
                              Ако е голям пакета или ако обявената стойност е над 15 евро/долара , или просто ако нямаш късмет - стоката ще отиде на митницата и там ще ти загубят няколко часа поне + 20% от сумата която си платил на китайците.
                              Моя пратка веднъж отиде на митницата хем беше наистина под 10 долара но просто пакета беше голям.
                              Китайците без проблем ги обявяват на по-ниска. А 10 емблеми не са никак обемисти

Бих се включил и аз, ама вече взех едни стикери от едно момче от Харманли, където ги продаваше в ebay (все още не бях открил репликите на оригиналните). Издържаха на летните жеги и зимните студове, та за сега съм доволен.
                              Attached Files

Comment

Working...
                              X